Οι σαλάτες είναι στα φόρτε τους! Και η συγκεκριμένη έχει Ιταλική Καταγωγή. Την αγαπώ πολύ και την βγάζω κάθε καλοκαίρι στα τραπέζια μου! Σαλάτα με πεπόνι και  το ελαφρύ πέστο βασιλικού είναι απαραίτητο για να δώσει στη σαλάτα μας την ένταση που τις αξίζει, και όταν λεω ελαφρύ εννοώ με λιγότερο σκόρδο και ελαιόλαδο!

Τα τυριά που χρησιμοποίησα είναι Γραβιέρα παλαιωμένη Κρήτης ΠΟΠ και Amarino και τα δύο τυριά από το τυροκομείο Amari.

Υλικά:
2 φλιτζάνια ανάμεικτα μαρούλια
1 φλιτζάνι ρόκα
100 γρ. Αμαρίνο
2 φέτες  πεπόνι
6 φέτες προσούτο  Ευρυτανίας
10 ντοματίνια
Αλάτι
Μπουκίτσες από χαρούπι

Για τη σάλτσα βασιλικού:
1 ματσάκι βασιλικός
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. Γραβιέρα Παλαιωμένη Κρήτης ΠΟΠ
60 γρ. κουκουνάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι  πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το πέστο βασιλικού. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μούλτι ή στο γουδί μας. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο έτσι ώστε να γίνει κρέμα το μείγμα μας. Έχουμε πλύνει τα μαρούλια και τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε το πεπόνι και στήνουμε τη σαλάτα μας, με την ρόκα, το προσούτο, τσιμπιές από Amarino. την αλατίζουμε και περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού. H απόλαυση δεδομένη!

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!