Υλικά:

1/2  κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (μοσχάτο)
1 1/2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικώ
1/2 λεμόνι στυμμένο
200 γρ. αιγοπρόβειο λευκό τυρί άλμης
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι  και το τσιγαρίζουμε.Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες και αφού τα φέρνουμε 3-4 στροφές ,σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ 1′, ρίχνουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να υποχωρήσει.Αρχίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι ζεστό ζωμό και το βάζουμε στο μπλέντερ με την φέτα.Στην συνέχεια προσθέτουμε στο ρύζι  τον ψιλικομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και  ανακατεύουμε, σκεπάζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Στα τελευταία 4-5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα φέτας και συνεχίζουμε με ανοιχτό καπάκι και χαμηλή φωτιά το μαγείρεμα.Όταν είναι έτοιμο στύβουμε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει για 5 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρουμε.

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!