Στακοβούτυρο

Το βούτυρο της Κρήτης.

Από το αιγοπρόβειο γάλα παίρνουμε μόνο την κρέμα γάλακτος που με την διαδικασία βρασμού και της προσθήκης αλεύρου διαχωρίζουμε την πρωτεΐνη από το καθαρό λίπος. Το καθαρό λίπος που ανεβαίνει στην επιφάνεια είναι το στακοβούτυρο. Μία μοναδική γεύση που όποιος το δοκιμάσει δεν το αποχωρίζεται εύκολα. Είναι ουσιαστικά η γεύση της ορεινής Κρήτης.

Το χρησιμοποιούμε οπουδήποτε θα μπορούσε να πει βούτυρο. Ταιριάζει απόλυτα με το Κρητικό πιλάφι, τα σύζουμα μακαρόνια, τα τηγανιτά αυγά, τους κουραμπιέδες και τα κουλουράκια.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Ενέργεια
3523kJ
857/kCal
Λιπαρά
95g
Εκ των οποίων κορεσμένα
60g
Υδατάνθρακες
0,5g
Εκ των οποίων σάκχαρα
<0,5g
Πρωτεΐνες
0,05g
Αλάτι
0,02g