Ανθότυρος ξηρός

Υποπροϊόν που δημιουργείται από τον ορό γάλακτος με την προσθήκη επιπλέον αιγοπρόβειου γάλακτος κατά 30%. Αμέσως μετά την τυροκόμιση μπαίνει στο ξηραντήριο όπου σε συνθήκες σταθερής υγρασίας και θερμοκρασίας ωριμάζει για 2 μήνες μέχρι τη συσκευασία του. Σκληρό τυρί που δεν λιώνει, απογειώνει τη γεύση στα ζυμαρικά, αλλά καταναλώνεται και σκέτο ή ως συνοδευτικός μεζές, χάρη στην ήπια αλμυρή γεύση του.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Ενέργεια
1462kJ
348/kCal
Λιπαρά
29g
Εκ των οποίων κορεσμένα
16g
Υδατάνθρακες
2,9g
Εκ των οποίων σάκχαρα
2,8g
Πρωτεΐνες
23g
Αλάτι
3,7g

Ανθότυρος ξηρός συσκευασία ~250g

Ανθότυρος ξηρός συσκευασία ~500g

Ανθότυρος ξηρός συσκευασία ~1,2kg

Ανθότυρος ξηρός τρίμμα 300g