Υλικά:

Για τη ζύμη:
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμ. χλιαρό γάλα
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι

Για τη σάλτσα:
1 πασάτα ντομάτας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαιλικό
αλάτι-πιπέρι

Για τη γέμιση:
100 γρ. μυζήθρα φρέσκια
100 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. γραβιερίνο σκόρδο
100 γρ. τυροζούλι
2-3 μικρές χρωματιστές πιπεριές
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη  σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.

Λαδώνουμε καλά ένα μαγάλο στρογγυλό ταψί κουζίνας  και με  τα δάχτυλα απλωνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Φτιάχνουμε την σάλτσα βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.

Ραντίζουμε το ζυμάρι με σταγόνες ελαιολάδου και απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με τα τυριά μας και τις  πιπεριές. Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 30′.

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!