Υλικά:

4 Λουκάνικα χωριάτικα (χοιρινά κατά προτίμηση)
1/2 κιλό κιμά σπάλα μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ.  σκόρδο
1 ντοματάκι κονκασέ
1 κ.σ πελτέ
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
Ξερό ανθότυρο

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε λουκάνικα φρέσκα και τις αρεσκείας μας.Λουκάνικα που αγαπάμε την γεύση τους και θέλουμε να τα γευτούμε με διάφορους τρόπους. Τα αδειάζουμε από τον έντερο. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι και τσιγαρίζονται όταν μαραθούν βάζουμε το μείγμα από τα λουκάνικα και τσιγαρίζουμε ελαφρά προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Θέλουμε να έχουμε ένα σπυρωτό κιμά.Στην συνέχεια ρίχνουμε το ντοματάκι το αλάτι το πιπέρι και τον πελτέ. Προσοχή με το αλάτι γιατί τα λουκάνικα είναι συνήθως αρμυρούτσικα. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.  Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λάδι. Σερβίρουμε και  πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι. Ξηρό ανθότυρο κατά προτίμηση.

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!