Υλικά:

1 ½ κιλό κατσίκι μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες

2 καρότα

3-4 κλωνάρια σέλερι

1 σεληνόριζα

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 ml κρασί μαρουβά

1 δαφνόφυλλο

1 στικ κανέλας

2 καρφάκια γαρύφαλλα

αλάτι

φρεσκοτριμένο πιπέρι

Τυροζούλι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε  το κρέας στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.Στην συνέχεια  προσθέτουμε τον πελτέ και αφού τον τσιγαρίσουμε 2 λεπτάκια, βάζουμε τα καρότα,την σεληνόριζα και το σέλερι.Αφού μαραθούν λίγο,σβήνουμε με το μαρουβά. Βάζουμε τα μυρωδικά .Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου.  Μεταφέρουμε σε μία γάστρα και κόβουμε μέσα μικρά καρεδάκια από τυροζούλι. Ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!