Διασφάλιση Ποιότητας

Η εταιρεία, εφαρμόζοντας πιστά τη νομοθεσία σε καθένα από τα στάδια παραγωγής αλλά και τις προδιαγραφές των Διεθνών Φορέων Πιστοποίησης Ποιότητας, συνεργάζεται αποκλειστικά με ντόπιους και επιλεγμένους κτηνοτρόφους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεσμεύονται για την πρακτική ελευθέρας βοσκής των ζώων και τηρούν τις απαιτούμενες υγειονομικές διαδικασίες συλλογής της πρώτης ύλης.

Ζώνη Γάλακτος

Το πρόβειο και το κατσικίσιο γάλα συλλέγεται καθημερινά από τους παραγωγούς και μεταφέρεται, από τους σταθμούς συλλογής γάλακτος που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Αμαρίου από την εταιρεία, στο τυροκομείο με ισόθερμα βυτιοφόρα οχήματα.   

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η πρώτη δειγματοληψία, προκειμένου να ελεγχθεί εργαστηριακά η ποιότητα του γάλακτος πριν την παραλαβή του. Τα δείγματα μεταφέρονται μέσα στα ειδικά ψυγεία μεταφοράς δειγμάτων και παραδίδονται από τον οδηγό στο χημικό εργαστήριο του τυροκομείου.

Στη συνέχεια, και εφόσον το αποτέλεσμα του χημικού ελέγχου είναι το επιθυμητό, τότε και μόνον το γάλα μεταγγίζεται στις 3 δεξαμενές αποθήκευσης και ταχείας ανάπτυξης θερμοκρασίας του γάλακτος, οι οποίες διαθέτουν σύστημα ανάδευσης όπως και αυτόματο σύστημα πλύσης (με φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά) μετά από κάθε χρήση.

Παραγωγή και Ωρίμανση

Μετά την παστερίωση του γάλακτος, πραγματοποιείται η ξεχωριστή τυροκόμηση για κάθε προϊόν  αμαρίνο, λευκό τυρί άλμης, γραβιέρα, τυροζούλι, κεφαλοτύρι, καθώς και για τα υποπροϊόντα τα οποία παράγονται από τον ορό γάλακτος όπως ο ανθότυρος, η  μυζήθρα και η ξυνομιζήθρα.

Στο επόμενο στάδιο, το κάθε τυρί τοποθετείται στο κατάλληλο καλούπι και μεταφέρεται στο ανάλογο ωριμαντήριο όπου παραμένει στις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας όσο χρόνο απαιτεί η ωρίμανσή του. Η συνοδευτική κάρτα είναι η ταυτότητα του κάθε προϊόντος από τη στιγμή της δημιουργίας του και αναφέρει αναλυτικά την ημερομηνία και ώρα εκτέλεσης της κάθε διαδικασίας.

Το τυροκομείο εποπτεύεται μέσω εγκατεστημένου μηχανολογικού συστήματος ελέγχου συνθηκών (θερμοκρασίας, υγρασίας και αέρα), ενώ η ηχητική (ή μουσική) κάλυψη διαμορφώνει ένα ευχάριστο περιβάλλον, συμβάλλοντας στη βέλτιστη απόδοση  του εργατικού δυναμικού.

Πριν τη συσκευασία διενεργείται ακόμα ένας εσωτερικός έλεγχος με τη χρήση του PHάμετρου και δείγματα των προϊόντων αποστέλλονται σε συνεργαζόμενο μικροβιολογικό εργαστήριο για ειδική βιοχημική ανάλυση της κάθε παρτίδας ξεχωριστά.

Συσκευασία και Διανομή

Διαφορετικών ειδών συσκευασίες ανάλογα με το προϊόν: .

Συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας για το φρέσκο Αμαρίνο, όπου αφαιρείται ο αέρας και με τη βοήθεια του μείγματος αερίων αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον διατήρησης της φρεσκάδας του τυριού.

Ανοξείδωτοι ντενεκέδες και πλαστικά δοχεία μεταφοράς για το αιγοπρόβειο και το κατσικίσιο λευκό τυρί άλμης.

Vacum, η κλασσική συσκευασία χωρίς καθόλου αέρα, για τα μαλακά κυρίως τυριά όπως η μυζήθρα.

Τέλος, η συσκευασία συρρίκνωσης χρησιμοποιείται για τα κίτρινα και τα ήδη διαμορφωμένα τυριά όπως η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, όπου η ειδική λεπτή σακούλα εφαρμόζει, μέσω εμβάπτισης σε καυτό νερό, επάνω στο προϊόν.

Ο στόλος από τα φορτηγά ψυγεία της εταιρείας, αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την άμεση διανομή και διάθεση των προϊόντων στα σημεία πώλησης και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας πάντα τις άριστες συνθήκες συντήρησης τους.

Οι έλεγχοι ποιότητας οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τόσο από τον ΕΦΕΤ όσο και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας μας εξασφάλισαν τις πιστοποιήσεις μας ISO 22000.

Τέλος, επιθυμώντας τα προϊόντα μας να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της διεθνούς αγοράς, με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τη μεγαλύτερη διάκρισή μας, την έγκριση του FSSC, Παγκόσμιου Φορέα Πιστοποίησης και Διασφάλισης Ποιότητας  Ποιότητας Τροφίμων.

iso 22000fssc22000fssc22000agrocert