Αγαπώ την κασερόπιτα και αυτή η πίτα με γραβιερίνο σκόρδο είναι η απάντηση σε όλες τις κασερόπιτες που έχω δοκιμάσει. Τραγανό φύλλο,κρεμώδη γέμιση,ένα πραγματικό όνειρo!

 

Υλικά:
6 χωριάτικα φύλλα
600γρ. γραβιερίνο τριμμένο  (χοντρό μέρος του τρίφτη)
1 lt γάλα φρέσκο
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5  αυγά
100 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι 1 κουταλάκι του γυκού
Μοσχοκάρυδο ½ κουταλάκι του γλυκού
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 

Εκτέλεση:

Για την εύκολη γραβιερόπιτα με έτοιμο χωριάτικο φύλλο,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα.

Χτυπάμε τα αυγά και τα αφήνουμε στη άκρη.

Τρίβουμε το γραβιερίνο και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

Σε μια  κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμεκαλά να διαλυθεί το αλεύρι μας. Στην συνέχεια την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα και να πήξει.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα συνεχώς  με τον αυγοδάρτη έτσι ώστε να μην ψηθούν.

Ρίχνουμε το γραβιερίνο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το γραβιερίνο.

Στη συνέχεια στρώνουμε τρία φύλλα κάτω,και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα-ένα. Βάζουμε την γέμιση και βάζουμε,ένα-λενα τα φύλλα από πάνω ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. Κλείνουμε σε φάκελό και ψήνουμε στους 200 για 40 περίπου λεπτά.

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!