Υλικά:

1 κιλό χοιρινό λαιμό
2 ποτήρια κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ρίγανη και 2-3 φρέσκα κλαδάκια
1 κ.σ. ματζουράνα και 2 κλαδάκια φρέσκια
5-6 κλαδάκια μαλοτήρα
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 ποτήρι ζωμό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. Amarino
πατάτες για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας. Βάζουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και, αφού πάρουν όλα ένα χρυσό χρώμα, σβήνουμε με το κρασί μας.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε τα υγρά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα βοτάνια μας και άλλο ένα ποτήρι κρασί. Αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε μέχρι το κρέας μας να είναι έτοιμο,στα τελευταία πέντε λεπτά παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και διαλύουμε το Amarino. To προσθέτουμε στο κρέας και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε πατάτες και σερβίρουμε!

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!