Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γιαούρτι στραγγιχτό
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμό λεμόνι και ξύσμα απο 2 λεμόνια
3 αυγά
300 γρ. τυροζούλι

Εκτέλεση:

Χτυπάς με το σύρμα τα αβγά, προσθέτεις το γιαούρτι, το λάδι, τα τυρί τριμμένο  και όλα τα υπόλοιπα υλικά.  Ρίχνεις το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Λαδώνεις τη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με θήκες μάφιν. Ψήνεις στους 35-40 λεπτά περίπου το κέικ και 25-30 τα μάφινς.

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!