Είναι αυτές οι στιγμές που λιγουρεύεσαι μία ζαμπονοτυρόπιτα,αλλά βαριέσαι!  Αλευρόπιτα ή ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο! θα σου πω εγώ και μέχρι αν τη φτιάξεις την τρως! Ζεστή ή κρύα ένα μετράει! Η απίστευτη γεύση των τυριών από το τυροκομείο Αμάρι.

Υλικά

225 γρ. βούτυρο
300 γρ γιαούρτι
5 αυγά
150 ml γάλα
250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη Αμάρι
400 γρ. αιγοπρόβειο Κρητικό τυρί άλμης Αμάρι
250 γρ. ζαμπόν
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, το γάλα,το μοσχοκάρυδο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Βάζουμε στη συνέχεια τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό. Ρίχνουμε τον χυλό μας και πασπαλίζουμε από πάνω άλλες 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό. Ψήνουμε στους 180°C  για 50 λεπτά.

Εύα Παρακεντάκη

Food lover και food blogger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!